R

24/7 bereikbaar

R

Snel geholpen

R

Gratis prijsindicatie

R

Geen voorrijkosten

R

Bieden garantie

R

Gecertificeerd

Home » Diensten » Motten bestrijden

Motten bestrijden bij Budget Ongediertebestrijding

Meel- voedsel- en kledingmotten bestrijden?

Heb je last van motten in huis? Van al het ongedierte dat je in huis kunt tegenkomen, veroorzaken motten misschien wel de meeste schade. Ze ogen niet alleen onhygiënisch, maar kunnen zich ook op tal van plekken manifesteren. Zo kunnen kleermotten eitjes leggen in je kleding, tapijt of wol. Voedsel- of meelmotten nestelen zich in openstaande voedingsverpakkingen. De motten zelf zijn niet direct het probleem; de larven die zij achterlaten zijn dat wel. Motten bestrijden bij de bron is daarom een verstandige keuze. Motten bestrijden doet Budget Ongedierte voor een vaste, lage prijs van €105,00 euro. We helpen je graag.

Motten in huis

Hoe komen motten in huis? Grote motten komen vaak ‘gewoon’ binnen via een openstaande deur of kiepraam. Ook kunnen de larven van een mot meekomen in tweehandskleding. Wanneer ze eenmaal binnen zijn, zullen ze onherroepelijk op zoek gaan naar anderen larven of motten om te paren. Dit kan er binnen korte tijd voor zorgen dat je te maken krijgt met een heuse mottenplaag. Een mottenplaag kan heel vervelend zijn, en is niet altijd te voorkomen. Wel is het belangrijk om met name tweedehandsspullen, zoals kleding of een tapijt, goed te controleren op de aanwezigheid van ongedierte. Motten bestrijden is niet simpel, aangezien motten behoorlijk hardnekkig zijn.

100% laagste prijsgarantie

Nu motten bestrijden

Kosten van € 105,-

R

24/7 bereikbaar bij spoed

R

Lokale erkende bestrijders

R

Gediplomeerd personeel

R

Vakmanschap garantie

R

Particulier en zakelijk

Motten in de voorraadkast

Heb je thuis de beschikking over een voorraadkast met voedingsmiddelen? Motten houden van vochtige ruimtes, en zoeken de voorraadkast dan ook maar al te graag op. Zorg er daarom altijd voor dat je aangebroken verpakkingen, zoals rijst of meel, goed afsluit ter preventie van motten. Dit geldt overigens ook wanneer je last hebt van motten in de keuken. De kans op motten in huis wordt drastisch verlaagd wanneer je voedingsmiddelen goed afgesloten bewaart. Meel- of voedselmotten in huis? Onze experts zijn direct beschikbaar om de motten te bestrijden.

Kleermotten bestrijden

Kleer- of kledingmotten zijn gek op wollen producten, waaronder dus kleding of tapijten. De larven van een mot doen zich tegoed aan de wollen bestanddelen en veroorzaken gaatjes in je kleding. Het is dan ook belangrijk om te voorkomen dat kleermotten je kledingkast binnendringen. Zelf motten bestrijden kan erg lastig zijn. De kledingmot is kleiner dan een centimeter, en hierdoor niet altijd met het blote oog te herkennen. Heb je het vermoeden dat kleermotten zich in je huis bevinden? Kies dan voor de professionele ondersteuning van Budget Ongediertebestrijding. Wij bestrijden kledingmotten vakkundig en definitief.

Ook wanneer je ‘slechts’ last hebt van kleine motjes in huis, dan kunnen we je helpen. Een mot in huis is namelijk zelden alleen; mogelijk zijn haar larven al actief bezig met het beschadigen van kleding of zijn ze al terug te vinden in voedingsmiddelen. Dat wil je niet!

Motten bestrijden kosten

Budget Ongediertebestrijding zorgt voor de effectieve bestrijding van motten in huis. Of het nou gaat om een mottenplaag of een enkele mot in huis; je wilt hier snel van af zijn. Kledingmotten, meelmotten of de voedselmot bestrijden? We helpen je graag op weg naar een definitieve oplossing en komen bij je langs om motten daadkrachtig te bestrijden.

Professionele ongediertebestrijding

Budget Ongediertebestrijding zorgt voor de effectieve bestrijding van motten in huis. Of het nou gaat om een mottenplaag of een enkele mot in huis; je wilt hier snel van af zijn. Daarom komen we bij je langs om motten daadkrachtig te bestrijden. We rekenen daarvoor een vaste prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kledingmotten, meelmotten of de voedselmot bestrijden? We helpen je graag op weg naar een definitieve oplossing.

Veel gestelde vragen over motten bestrijden

Wat is een mot?

Motten zijn kleine (nacht)vlinders die zich kunnen nestelen in matig afgesloten verpakkingen van voedingsmiddelen, kleding, tapijten of andere wollen producten. De mot zelf zorgt zelf niet voor heel veel schade. Daar zorgen de larven van de mot voor. De larven doen zich tegoed aan de eiwitten van dierlijke materialen.

Welke motten zijn er?

Binnen de mottenfamilie onderscheiden we meel-, voedsel- en kledingmotten. Meel- en voedselmotten lijken erg op elkaar, en zijn veelal te vinden rondom voedingsmiddelen en openstaande verpakkingen. De kleer- of kledingmot kan zich zowel in kleding nestelen, als ook op tapijten en andere accessoires met dierlijke materialen, zoals wol.

Hoe herken ik een mot?

Motten zijn goed te herkennen. Het zijn kleine vlinders met een gouden of bruine kleur. De vleugels van de mot zijn aanzienlijk. Wel kunnen motten relatief klein zijn, waardoor ze een tijdlang onder de radar blijven. De larven zijn met het blote oog nog lastiger te herkennen. Je kunt ze vooral herkennen aan de schade die ze aanbrengen aan kleding, wollen producten en aangevreten voedingsmiddelen.

Motten worden gemiddeld tussen de 1 en 2 centimeter. De larven blijven 1 centimeter, terwijl de mot zelf doorgroeit naar circa 2 centimeter. Dit heeft eveneens te maken met de spanwijdte van de vleugels van een mot. De cocon van een mottenlarve is circa 8 mm lang en is van de buitenkant wit.

Ik twijfel over motten, en nu?
Heb je het vermoeden dat zich motten schuilhouden in je kledingkast of op het tapijt. Bij twijfel kan je een velletje papier onder aan de kledingkast leggen. De motten en larven zullen namelijk hun behoefte achterlaten.
Hoe voorkom ik motten in huis?
Preventie tegen motten is misschien nog wel belangrijker dan motten bestrijden. Zorg ervoor dat je (tweedehands)kleding goed checkt op ongedierte. Ditzelfde geldt voor tapijten of wollen producten. Laat daarnaast geen verpakkingen van voedingsmiddelen openstaan.
Heb je al te maken met motten in huis? Zorg ervoor dat je alle kleding in de kledingkast goed wast, het liefst op een hoge temperatuur. Heeft de mot en haar larven aan je eten geknabbeld? Dan kan je dit het beste direct weggooien. Lucht daarnaast je kast en laat voldoende zonlicht binnen.
Motten bestrijden: wat kan ik doen?

Luchtjes en zogenaamd lokwol zijn interessante opties om motten te verjagen. Het is echter niet gezegd dat dit een definitieve oplossing is. Een andere optie om motten te bestrijden is door een lijmval te plaatsen op een wit velletje papier. De mannetjesmot zal afkomen op de geur en vervolgens blijven plakken. Zo heb je motten snel en vakkundig zelf bestreden.

Professionele ongediertebestrijding bij motten in huis is dan ook de beste optie om voorgoed van motten af te zijn.

Recensies

Onze klanten aan het woord

Dave Smulders

Positief: Kwaliteit

De ongedierte bestrijder kwam al snel na een telefoontje bij ons langs. Samen gekeken naar de beste oplossing. Erg professioneel te werk gegaan. Ik ben zeker tevreden en boven al blij dat ik zo snel geholpen ben.

Petrouska van de werf

Positief: Kwaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

De laatste tijd hoor je allemaal verhalen op het nieuws over ongedierte bestrijders die eigenlijk niet weten wat ze aan het doen zijn. Maar gelukkig is dit bedrijf, Budget Ongedierte echt super . De jongens waren vriendelijk en mee denkend en krijg je gewoon waar voor je geld. Bedankt budget ongedierte!

Cindy Chan

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Na eerste een ander bedrijf te hebben ingeschakeld was het probleem nog steeds niet opgelost. Gelukkig waren de mannen van budget ongedierte bestrijding snel ter plaatsen en hebben ze ons super geholpen. Ze weten wat ze doen en werken professioneel. Helemaal tevreden!

Rosalie Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde

Vriendelijke, goede en snelle service. Gaan netjes te werk en staan klaar bij problemen! Erg goede en zorgvuldige service, ik zou dit bedrijf bij iedereen aanbevelen. Niets is te veel, super! 🙂

Isabelle Captein

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Enorm tevreden over de snelle service van dit bedrijf! Fijn dat zij de noodzaak inzien van de situatie en ruimte hebben voor het persoonlijk belang.