24/7 bereikbaar
Binnen 24 uur geholpen
Gratis prijsindicatie
Geen voorrijkosten
Bieden garantie
Gecertificeerd personeel

Houtworm bestrijden


houtworm

100% garantie laagste prijs

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Gediplomeerd
Vakmanschap garantie
Particulier en zakelijk

Houtworm bestrijden – Budget Ongediertebestrijding

Houtworm herkennen en bestrijden: dat is waarschijnlijk waarom je hier bent. De houtworm, in een later stadium de boktor, kan het hout rondom of in je woning flink aantasten. Sterker nog: de houtworm kan de constructie van je woning beschadigen, en dat is potentieel gevaarlijk. Reden genoeg om bij een vermoeden van de aanwezigheid van houtworm in actie te komen. Ontdek hoe je de houtworm herkent en hoe Budget Ongediertebestrijding zorgt voor een effectieve behandeling.

Houtworm herkennen

De houtworm vreet zich een weg door het hout. Je zult dit beestje dan ook niet zo vaak aan het oppervlak zien. Het lichaam van een houtworm is wit, met kleine zwarte puntjes aan beide uiteinden. Gemiddeld worden deze beestjes tussen de 6 millimeter voor normale houtwormen, tot 11 millimeter voor de grotere exemplaren. Echter, zoals we al vertelden zie je de houtworm eigenlijk zelden aan het oppervlak. Wel kan je deze beestjes herkennen aan de kleine gaatjes die zij in het hout maken, met een diameter van gemiddeld zo tussen de 3 en 9 millimeter.

Vraag vrijblijvend een offerte aan


Aanvragen

Boktor: de fase na de houtworm

Wanneer de houtworm zich voldoende tegoed heeft gedaan aan hout, ontpopt deze zich uiteindelijk tot een boktor of houtkever. Deze boktor heeft een felle bruinzwarte kleur. De lengte van de boktor is aanzienlijk groter dan die van de houtworm en ligt tussen de 10 en 25 millimeter. Aan beide kanten van de dekschild beschikt de boktor over grijze stipjes. Pas op: de boktor is een gevaarlijke boktor, die veel schade kan aanrichten. De boktor herkennen is dan ook belangrijk.

Hoe herken je een boktor?

De boktor wordt gemiddeld tussen de 1 en 2,5 centimeter groot, beschikt over twee grote voelsprieten en grijze puntjes aan weerzijden van het schild. De boktor of houtkever kán vliegen, maar doet dit vrijwel nooit. Wanneer de larve van een boktor, de houtworm, is uitgekomen, dan zal het zich een uitvliegroute naar buiten wanen. Dit is het gaatje dat je aan het oppervlak kunt zien. Wil je zeker weten of de houtworm al is uitgevlogen? Leg dan papier onder het gaatje in het hout, en bekijk een dag later of er zaagsel achterblijft op het papier.

Boktor en houtworm bestrijden

De boktor en houtworm komen zowel binnen als buiten voor. Het bestrijden van deze beestjes is belangrijk, want ze kunnen de houten constructie van een woning flink aantasten. En zodra de boktor in alle rust eitjes kan blijven leggen, dan is de schade niet te overzien. Heb je houten kozijnen? Check deze goed op aanwezige schade. Beschikt je woning over een zichtbare houten constructie, controleer deze dan op de karakteristieke gaatjes aan het oppervlak. Zodra je het vermoeden hebt dat er sprake is van een houtworm of boktor in huis, dan kan je Budget Ongediertebestrijding vragen om langs te komen. Wij zorgen voor de definitieve bestrijding van dit ongedierte, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de aantasting van het hout in of rondom de woning.

Veel gestelde vragen - houtwormen

Houtworm is de larve van een boktor. Hout is de natuurlijke voeding van deze larve, en het is dan ook goed mogelijk dat de houtworm zich tegoed doet aan de houten elementen van jouw woning.

De houtworm laat zich vrijwel niet aan het oppervlak zien. Mogelijk kom je ze tegen rondom rottende houtelementen, maar anders bevinden ze zich vrijwel uitsluitend midden in een houten constructie.

De houtworm heeft een wit lichaampje, en wordt niet groter dan circa 11 millimeter. Aan beide uiteinden van het lichaam bevinden zich twee kleine zwarte puntjes.

De boktor ontpopt zich uit het lichaam van de larve. Deze zal zich vervolgens een weg naar buiten wanen uit het hout, waarna je de kleine gaatjes in het hout pas echt gaat zien. Daaronder bevindt zich evenwel een lang gangenstelsel.

De boktor wordt tussen de 1 en 2,5 centimeter groot. Het beschikt over een opvallend bruinzwart lichaam, met kleine grijze puntjes aan beide kanten van het schild. De voelsprieten van de boktor staan naar achteren toe. Overigens bestaan er ook rode boktorren; deze hebben vooral een rode gloed over zich, maar behoren tot dezelfde familie.

Het verwijderen van houtworm gebeurt op een vaste manier. Hierbij wordt biocide aangebracht via de gaatjes van het hout. De houtworm zal hier snel en effectief door overlijden. Voor de boktor geldt overigens hetzelfde. Deze vliegt echter uit, en de broedplaats zullen we dan ook achterhalen, alvorens we de bestrijding in gang zetten. Zo weet je zeker dat je overal in huis af bent van de houtworm en boktor.
De houtworm kan zich lange banen door het hout vreten, en zo ook de constructie van je huis beschadigen. In dat licht is de houtworm absoluut gevaarlijk, en is professionele bestrijding aan te raden.

Contact boktor en houtworm bestrijden

Budget ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van houtworm en boktor. Wij bieden houtwormbestrijding in heel Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht en zijn veel actief in o.a. Amsterdam, Leiden, Utrecht en bestrijden van houtworm en boktor in Rotterdam, Den Haag, Hoofddorp, Dordrecht en Westland. Heeft u vragen over andere ongedierte? Dan kunt u ons ook telefonisch bereiken via 085 – 1306451 voor een gratis inspectie. Benieuwd naar onze prijzen? Kijk dan naar onze tarieven voor elke verschillende plaag.